hypotheek offerte vergelijking


Nog minder hypotheek...

15.03.2011 - Hoeveel hypotheek je kunt krijgen, hangt af van verschillende factoren. Je inkomen, de woning en natuurlijk de rente. Een stijgende rente betekent lagere maximale hypotheken. Dat de hypotheekrente stijgend is, wisten we al. Dus is het nodig om nu te koppen met 'nog minder hypotheek'?

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Ja, op zich wel. Tenminste, vanaf 1 april dan. Bij het begin van het nieuwe kwartaal wordt namelijk de nieuwe toetsrente voor hypotheken vastgesteld door de NVB. Die toetsrente wordt gebruikt als je een hypotheek wil afsluiten, waarbij je de rente voor minder dan 10 jaar vastzet.

Kies je voor een rentevastperiode van 10 jaar of langer, dan wordt bij het bepalen van de maximale hypotheek de werkelijke hypotheekrente gebruikt. Dan heb je dus geen last van die toetsrente. Wil je de rente niet zo lang vastleggen, dan dus wel.

Op dit moment bedraagt de toetsrente nog 5,2%. Per 1 april wordt dat met maar liefst 0,7% verhoogd naar 5,9%. Een flinke stijging die nog maar eens bevestigt dat de hypotheekrente aan het stijgen is. En dan is het logisch dat de toetsrente ook stijgt.

Wat betekent zo'n stijging nou? De Hypotheekshop heeft het berekend voor een gezin met twee inkomens: € 40.000 en € 20.000. Bij de huidige toetsrente kunnen deze mensen maximaal € 278.632 lenen, bij de nieuwe toetsrente wordt dat € 265.537. Zomaar weer eventjes € 13.000 minder leencapaciteit.

Nogmaals: als je kiest voor 10 jaar vast of langer - en dat doen heel veel mensen, dan wordt er getoetst met de werkelijke rente die jij van de bank aangeboden krijgt. Dat kan zomaar betekenen dat je dan meer kunt lenen dan met de toetsrente. De tendens is duidelijk: de maximale hypotheek die je kunt krijgen wordt niet alleen beïnvloed door de normen die de banken daarbij aanhouden, maar zeker ook door de stand van de hypotheekrente. Zo heeft een stijgende rente dus ook weer invloed op de woningmarkt.

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 6318
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |