hypotheek offerte vergelijking


Druk op banken neemt toe

29.03.2011 - Het onderwerp 'particuliere erfpacht' heeft nog nooit zoveel aandacht gekregen als de afgelopen tijd. En terecht, want de banken maken het de bezitters van woningen met particulier erfpacht bijzonder moeilijk. Gelukkig komt daar steeds meer commentaar op.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

We schreven er al in februari over: doordat banken sinds kort weigeren om een hypotheek te verstrekken voor een woning met particuliere erfpacht, zijn zo'n 125.000 onverkoopbaar. Kopers hebben immers een hypotheek nodig, en als ze die niet krijgen is verkopen haast onmogelijk.

In maart vond Tros Radar het onderwerp interessant genoeg om in de uitzending te behandelen. En we weten inmiddels: dat heeft effect. Er werden kamervragen over gesteld door de VVD fractie, en natuurlijk moest minister De Jager die beantwoorden. In zijn antwoord vorige week, gaf hij aan dat hij contact had gehad met de NVB. In dat contact heeft hij zijn zorgen over dit onderwerp neergelegd bij de bankenclub, en aangegeven dat hij verwacht dat de NVB een serieuze inspanning doet om tot een oplossing te komen.

De NVB vindt het allemaal zo eenvoudig niet. De banken willen overleg met overheden, toezichthouders, erfverpachters en consumentenorganisaties. Goede en slechte erfpachtvoorwaarden moeten van elkaar gescheiden worden, want de banken willen zichzelf niet in de vingers snijden door hypotheken te verstrekken op panden waar later problemen uit kunnen voortkomen.

Die consumentenorganisaties doen allang hun best: de Vereniging Eigen Huis probeert al sinds vorig jaar in overleg met banken en de NVB tot een oplossing te komen. Dat is tot nu toe echter nog van geen kanten gelukt. Daarom speelt de VEH het nu via een andere weg: een klacht bij de NMa. De belangenvereniging van woningbezitters vermoedt dat banken in strijd met de Mededingingswet handelen, door collectief nieuwe hypotheken voor woningen op particuliere erfpachtgrond te weigeren.

De druk op de banken wordt dus opgevoerd, hopelijk met als resultaat dat er snel een goed werkbare oplossing komt voor de huizen met particuliere erfpacht.

 

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 5118
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |