hypotheek offerte vergelijking


WOZ waarde 35% lager?

05.04.2011 - De aanslag voor de onroerende zaak belasting is voor veel mensen ieder jaar weer schrikken. Bepalend voor het te betalen bedrag is de door de gemeente vastgestelde WOZ waarde. Wie het met die getaxeerde waarde niet eens is, kan bezwaar aantekenen. Dat wordt soms grof ingezet.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Met de juiste redenering kun je er soms best wat afkrijgen. De Vereniging Eigen Huis gaat nu zelfs zo ver om te zeggen dat er 35% af moet. Nee, niet zomaar voor iedereen. Het gaat hier specifiek om de woningen die op particuliere erfpachtgrond staan. Die woningen zijn sinds 2010 eigenlijk onverkoopbaar, omdat de banken collectief hebben besloten er geen hypotheken meer voor te verstrekken.

Dat is voor de VEH reden om zwaar te protesteren, maar dat heeft vooralsnog geen effect. Ze vechten hard door tegen de banken, maar willen ondertussen ook dat de WOZ waarde aangepast wordt naar de werkelijke situatie. De WOZ waarde zou immers een weerspiegeling moeten zijn van de verkoopwaarde. Om dan bij de huizen op particuliere erfpachtgrond uit te blijven gaan van een normale verkoopwaarde, is niet fair. Het is immers onmogelijk om het huis ook werkelijk tegen zo'n prijs te verkopen.

De VEH raadt huizenbezitters in deze situatie dan ook aan bezwaar in te dienen bij de gemeente tegen de OZB-aanslag. Zelfs als de bezwaartermijn van zes weken al verstreken is, kan de woningeigenaar de gemeente alsnog verzoeken om de WOZ waarde 'ambtshalve te verminderen'. De vereniging heeft een voorbeeldbrief beschikbaar gesteld waarmee de woningbezitter dit bij de gemeente kan aankaarten.

Volgens de VEH moet de waarde gesteld worden op 65% van het reguliere bedrag. Dit, omdat de betreffende huizen eigenlijk alleen nog via een veiling verkocht kunnen worden. De handelaren en beleggers die daar woningen kopen, betalen er gemiddeld 35% minder voor dan bij een gewone verkooptransactie.

Als het nodig is, zal de VEH een proefproces voeren om deze lagere WOZ waarde af te dwingen.

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 6937
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |