hypotheek offerte vergelijking


Aflossingsvrij helemaal van tafel?

12.04.2011 - Nog maar net is er overeenstemming over nieuwe regels voor hypotheken, of er wordt alweer iets heftigers geroepen. Een afscheidscadeautje van vertrekkend voorzitter Hans Hoogervorst van de AFM.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Hans Hoogervorst neemt afscheid als voorzitter van de Autoriteit Financiële Markten. Dat doet hij niet met stille trom: hij gooit nog even snel de knuppel in het hoenderhok van de hypotheekmarkt. Het gaat allemaal nog steeds om de aflossingsvrije hypotheek. Die is Hoogervorst al tijden een doorn in het oog, omdat de risico's voor de woningeigenaar te groot zouden zijn.

Minister De Jager is ook niet dol op de aflossingsvrije hypotheek. Daarom staat in de nieuwe verstrekkingsregels van de banken al, dat maximaal de helft van de woningwaarde aan aflossingsvrije hypotheek verstrekt mag worden. Deze regel gaat vanaf 1 augustus gelden voor nieuw af te sluiten hypotheken.

Hoogervorst wil nog een stapje verder gaan. Hij wil dat ook bestaande hypotheken aan deze regel gaan voldoen. Banken en woningbezitters moeten maar met elkaar om tafel gaan zitten, om de hypotheekconstructies aan te passen.

Dit is volgens hem nodig, omdat veel huiseigenaren niet zouden beseffen dat ze een aflossingsvrije hypotheek hebben. Dat ze hun maandlasten wel prima kunnen dragen, maar niet weten dat deze alleen uit rente bestaat. Waardoor het hele hypotheekbedrag aan het eind van de looptijd nog steeds open staat. Zou de huizenprijs in de toekomst fors dalen, dan kan zo'n aflossingsvrije schuld inhouden dat mensen bij verkoop van hun huis een restschuld overhouden.

Wie een aflossingsvrije hypotheek heeft, en een deel daarvan moet gaan omzetten in een vorm waarbij wel afgelost wordt, krijgt te maken met fors hogere maandlasten. Het geroep van Hoogervorst levert dan ook weer de nodige paniek onder consumenten op.

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 7897
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |