hypotheek offerte vergelijking


Zelfstandigen krijgen geen hypotheek!

28.04.2011 - Een zelfstandig ondernemer heeft ook een plek nodig om te wonen. Vaak hebben ze een goed en stabiel inkomen. Toch doen banken de laatste tijd erg moeilijk over het verstrekken van hypotheken aan zelfstandigen.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

FNV Zelfstandigen heeft er een onderzoek op losgelaten onder haar leden. Meer dan de helft van de respondenten blijken door banken genegeerd te worden bij de vraag om een hypotheekofferte, of krijgen nog net te horen dat er geen mogelijkheden zijn. Banken stellen altijd al meer eisen aan het aantonen van het inkomen van een ondernemer, dat is ook niet zo vreemd. De laatste tijd schijnt het echter bar en boos te zijn qua hypotheekmogelijkheden voor de zelfstandige.

De FNV leden geven aan dat eigenlijk alleen Rabobank voor ze open staat. Elders las ik dat ook Obvion wel mogelijkheden biedt. ING, de bank voor ondernemers..., laat zelfstandigen behoorlijk in de kou staan als ze een hypotheek aanvragen.

Ook projectontwikkelaars luiden de noodklok over dit onderwerp. Een luxe appartementencomplex in de Amsterdamse Pijp had heel veel belangstellenden, serieus geinteresseerde kopers. Van de 28 koopcontracten zijn er alweer 11 ontbonden, omdat de koper de financiering niet rondkreeg. Daarbij gaat het niet om starters met een laag inkomen, maar om succesvolle ondernemers die oprecht verbaasd zijn dat het niet lukt. Hadden ze niet verwacht. Ze schamen zich er zelfs voor.

De woordvoerde van FNV Zelfstandigen geeft aan dat de banken met de veranderende maatschappij mee moeten. Dat het inkomen van een zelfstandige niet zo heel veel minder zeker is dan het inkomen van iemand in loondienst. Dat het voor de koopwoningmarkt nog heel veel problemen gaat geven als de banken zo moeilijk blijven doen voor iedereen die flexibel werkt. Want het leger zzp'ers, flexwerkers en ondernemers groeit alleen maar.

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 6308
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |