hypotheek offerte vergelijking


Aanpassing regels midden in het jaar!

03.05.2011 - Normaal gesproken wijzigen de regels voor NHG één keer per jaar: per 1 januari. Nu komen ze echter met aanpassingen per 1 juli, omdat die van zodanig zwaarwegend belang zijn dat ze niet kunnen wachten tot 1 januari 2012.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Gelukkig heeft het niet te maken met een verdere aanscherping van de woonquotes. Je weet wel, die percentages die bepalen hoe hoog de hypotheek die jij kunt krijgen mag zijn. Als deze nog verder omlaag zouden gaan, kunnen mensen nog minder lenen voor de aankoop van een huis, dan nu al het geval is.

Nee, het gaat meer om zekerheden. Zekerheden over de waardebepaling van de huizen en over de garantie op nieuwbouwwoningen.

De waardebepaling van een woning, die wordt vastgelegd in een taxatierapport. Die taxatierapporten zijn een nogal gevoelig onderdeel van het hypotheekdossier: er kan relatief gemakkelijk mee gefraudeerd worden. Daarom zijn de regels rondom die taxaties steeds strenger. Inmiddels zijn er validatie-instituten, die de kwaliteit van taxatierapporten in de gaten houden. Het is nu al zo dat alleen taxatierapporten voor NHG alleen geaccepteerd worden als het validatie-instituut erkend is door de Stichting Normering Taxatie en Validatie. De wijziging per 1 juli is dat er geen sprake meer is van erkenning, maar van certificering. Nu nog kun je op de website van NHG zien welke instituten erkend zijn, vanaf 1 juli is er een eigen website van de stichting om de certificering te checken.

De garantie op nieuwbouwwoningen, daarvoor hadden we vroeger het Garantie Instituut Woningbouw (GIW). Dat institiuut is in 2010 opgeheven, waardoor er een nieuwe eis kwam: er moest bij nieuwbouw een insolventieverzekering zijn. Nu is er een nieuwe organisatie, de Stichting GarantieWoning. Deze club geeft waarborgcertificaten af aan instellingen, die de consument de zekerheid geven dat de woning te allen tijde wordt afgebouwd zoals afgesproken in de koop/aannemingsovereenkomst. Vanaf 1 juli 2011 is de eis van de insolventieverzekering dan ook vervangen door de eis dat er een waarborgcertificaat is van de Stichting GarantieWoning.
Wat nu de zin is geweest van het opheffen van het GIW, om binnen een jaar een soortgelijke nieuwe organisatie in te richten? 

 

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 5913
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |