hypotheek offerte vergelijking


PVV is tegen...

10.05.2011 - Het leek erop dat de nieuwe hypotheekregels per 1 augustus in de politiek weinig weerstand zouden opleveren. Nu blijkt de PVV zich tegen de plannen te keren.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Weet je het nog? De AFM en minister De Jager wilden strengere hypotheekregels. De nieuwe regels lagen al klaar om tot wet gebombardeerd te worden, maar de banken kregen nog een kans om het via zelfregulering te organiseren. Dus kwamen de banken met een nieuwe Gedragscode Hypothecaire Financiering, met als ingangsdatum 1 augustus 2011. De regels waaraan de banken zich bij het uitlenen van hypotheekgelden moeten houden, zijn dan behoorlijk aangescherpt.

In de politiek leek iedereen achter deze plannen te staan, minister De Jager had dan ook niet op tegenstand gerekend. Nu blijkt dat de PVV zich toch tegen de aanscherping keert. Omdat de nieuwe regels de woningmarkt frustreren. Woordvoerder Van Dijck van de PVV zegt hierover in de Volkskrant: 'Dit is olie op het vuur. We zijn een probleem aan het oplossen dat geen probleem is. Er zijn maar iets van tweeduizend gedwongen veilingen per jaar. Dus overkreditering is niet het probleem, stagnering is het probleem Er is best interesse voor woningen, zeggen makelaars, maar mensen krijgen geen financiering. Deze onzalige plannen moeten door de papierversnipperaar.'

Stellige woorden van de PVV, die naar het schijnt oorspronkelijk had aangegeven het plan te steunen. Woorden zonder gevolgen ook, want het is de enige partij die tegen is. CDA en coalitiepartij VVD zijn voor, net als oppositiepartijen PvdA en D66. Eigenlijk is iedereen er wel voor.

Misschien de PVV stiekem ook wel, maar even de kont tegen de krib gooien op een onderwerp waar brede steun voor is, geeft in ieder geval weer de indruk dat de partij het anders wil dan anderen. Zou het stemmen trekken?

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 4695
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |