hypotheek offerte vergelijking


Terug naar vroeger tijden?

17.05.2011 - Het begint met het beperken van de aflossingsvrije hypotheek, maar volgens de Rabobank is dat simpelweg een stap op weg naar vroeger tijden. Teurg naar de oude vertrouwde annuíteitenhypotheek?

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

De nieuwe Gedragscode Hypothecaire Financieringen is nog niet eens ingegaan, of er zijn al weer voorstellen om de boel nog een beetje anders aan te pakken. In het Financieel Dagblad geeft topman Piet Moerland van de Rabobank aan, dat het huidige toezicht van de AFM de mogelijkheden van de banken teveel beperkt. Hij wil dat hypotheekadviseurs nog wel de ruimte moeten krijgen voor maatwerk. Die ruimte wordt nu steeds verder ingeperkt, getuige de boetes die zo ongeveer alle banken wel krijgen voor het verstrekken van hypotheken buiten de normen.

De pijn zit vooral bij startershypotheken, stelt hij. Daar is maatwerk vaak prima verdedigbaar en zou dus ook de ruimte moeten krijgen. Hoogopgeleide starters hebben naar alle waarschijnlijkheid een flinke inkomensstijging in het verschiet. De Rabobank ziet er geen kwaad in om daarop te anticiperen met een hogere hypotheek dan volgens de standaardregels zou mogen.

Aan de andere kant staat de Rabobank wel achter het beperken van de aflossingsvrije hypotheek. Sterker nog: Moerland ziet het als een tussenstap terug naar de annuïteitenhypotheek van vroeger.

Verder zou Moerland graag zien dat er een nationaal overleg over de woningmarkt komt. De verkoop van woningen ligt nagenoeg stil, daar is ook de Rabobank natuurlijk niet blij mee. Wat hem betreft gaan banken, toezichthouders en de betrokken ministeries eens even goed praten over de woningmarkt. Daarbij moet het dan natuurlijk niet alleen over hypotheken gaan, maar ook over de huurmarkt en de hypotheekrenteaftrek.

Laat maar komen, dat overleg. Er mag best iets meer gebeuren dan alleen die nieuwe Gedragscode.

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 7639
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |