hypotheek offerte vergelijking


Nog meer nadeel met DSB hypotheek

03.06.2011 - Dat veel klanten met een DSB hypotheek in een lastig parket zitten, doordat er veel te hoge hypotheken met onnodig(e) dure polissen afgesloten zijn, wisten we al. Nu blijkt dat de DSB hypotheekklanten nog extra benadeeld worden.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

DSB Bank bood destijds een extra lage rente voor een hypotheek, als je ervoor koos een boete van 3,5% te betalen als je deze binnen tien jaar na het afsluiten ervan weer afloste. Ongeacht of je dat deed bij verkoop van de woning of aan het eind van de rentevastperiode: momenten waarop het gebruikelijk is dat je boetevrij kunt aflossen. Niet bij DSB dus.

Misschien zou je denken dat deze boete niet meer aan de orde is, nu DSB Bank failliet is en de curatoren de boel beheren. Niets is minder waar. De curatoren houden vast aan deze oude voorwaarden, waardoor het oversluiten van de hypotheek een kostbare zaak wordt. Terwijl oversluiten veel voordeel zou geven, gezien de gehanteerde hypotheekrente.

Wanneer de rente concurrerend is, heb je meestal niet zo snel behoefte aan het oversluiten van je hypotheek. Oversluiten naar een andere geldverstrekker brengt immers altijd de nodige kosten met zich mee, en die moet je terugverdienen door het voordeel dat de nieuwe bank je biedt. De rente die de klanten van DSB Bank krijgen aangeboden aan het einde van hun rentevastperiode, is echter verre van concurrerend. Het niveau ligt zo hoog, dat het snel loont om over te sluiten. Tenminste, als die rare boeteclausule niet zou gelden....

Dat de verlengingsrente van DSB Bank niet concurrerend is, dat is wel te begrijpen. Waarom zouden ze een concurrerende rente bieden? Nieuwe klanten kunnen ze toch niet meer trekken, dus is het zaak de bestaande klanten zoveel mogelijk uit te melken. Tenminste, dat lijkt het beleid van de curatoren.Oversluiten kunnen veel mensen toch niet, gezien de hoogte van hun hypotheekbedrag. Als ze het al wel kunnen, dan moeten ze de kosten gaan afwegen tegen de baten. En die afweging is snel hopeloos, als je bij de kosten 3,5% moet optellen.

De Vereniging Eigen Huis vraagt nu aan minister De Jager om iets aan deze situatie te doen. Dat zou wel zo fair zijn naar de klanten (ongeveer 25.000) toe.

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 10281
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |