hypotheek offerte vergelijking


Factuur voor advies

09.06.2011 - Binnen afzienbare tijd komen we er niet meer onderuit: bij financieel advies hoort een factuur. De Tweede Kamer is akkoord gegaan met een provisieverbod, en ook advieskantoren moeten hun inkomsten ergens vandaan halen.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Het provisieverbod voor financieel advies zat al een tijdje in de pen. Zolang financieel adviseurs betaald worden door de banken en verzekeraars waarvan ze hypotheken en verzekeringen adviseren, zal er altijd een vraagteken blijven staan bij de onafhankelijkheid van dat advies. Op zich een logische actie dus, zo'n provisieverbod.

Tegelijk zitten er toch wel wat haken en ogen aan. Lang niet iedere consument is er al aan toe om een factuur te krijgen van de financieel adviseur. Voor uitgebreide financiële planning is het al langer ingeburgerd, voor een 'eenvoudig' hypotheekadvies nog niet bepaald. Het is wel uit te leggen, daar niet van, maar er zijn genoeg mensen die er toch van schrikken.

De vraag is hoe dat dan gaat werken bij direct advies van banken en verzekeraars. Want ook daar kost het advies geld, maar zij mogen wel zonder factuur werken? De kosten van het advies blijven dan verwerkt in de kosten van de afgesloten hypotheek, zoals tot voor kort via alle distributiekanalen het geval was.

Het is krom dat je een hypotheek bij de Rabobank kunt afsluiten zonder factuur, en dat je bij een hypotheek die een onafhankelijk advieskantoor voor je regelt wel de rekening gepresenteerd krijgt. In feite wordt een deel van de Nederlanders dan richting de banken gestuurd, ze zullen minder snel de onafhankelijk adviseur opzoeken. Tenzij die adviseur weet aan te tonen dat de kosten van zijn advies terugverdiend worden door de onafhankelijke keuze uit allerlei geldverstrekkers.

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 6888
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |