hypotheek offerte vergelijking


Minder aflosvrij in ruil voor ruimte

16.06.2011 - De nieuwe Gedragscode Hypothecaire Financieringen is nog niet eens ingegaan, of de banken komen er zelf alweer tegen in opstand. Een artikel op FD.nl beschrijft de visie van Rabo-topman Moerland op de woningmarkt, en daarmee op toch weer andere hypotheekregels.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

De insteek: de woningmarkt is vastgelopen, er moet iets gebeuren, een nationaal overleg over de huizenmarkt wil Moerland. ING en ABN Amro zijn het er roerend mee eens, dat is stap één. Voor nationaal overleg zijn wel meer partijen nodig natuurlijk dan alleen de banken.

Opvallend is dat hij een aantal verwachtingen uitspreekt over hypotheken. De aflossingsvrije hypotheek, binnen de Gedragscode beperkt tot de helft van de waarde van de woning, zou nog verder verkleind gaan worden. Ook denkt hij dat aflossingsvormen die bedoeld zijn om de hypotheekrenteaftrek maximaal uit te melken (bijvoorbeeld de spaarhypotheek) zullen gaan verdwijnen. Dit zijn zaken die de politiek en toezichthouders vast wel aan zullen spreken.

Aan de andere kant wil hij ook de vrijheid terug om uitzonderingen toe te passen op de gestelde regels. De boetes voor overkreditering zijn duidelijk aangekomen bij de banken. Er zou toch weer soepeler omgegaan moeten kunnen worden met de regels die gesteld zijn over de hoogte van de hypotheek ten opzichte van het inkomen.

Een harde uitruil noemt Moerland het niet, maar dat wil niet zeggen dat het die kant niet op zal gaan. Nog minder aflossingsvrij in ruil voor ruimte bij het bepalen van de hoogte van de hypotheek. Om dan ook meteen maar in het overleg van gedachten te wisselen over de hypotheekrenteaftrek en de gereguleerde huurmarkt.

Gelukkig gebeurt er altijd wel iets op het gebied van hypotheken. Hoe lang zal nieuwe Gedragscode stand houden?

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 7725
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |