hypotheek offerte vergelijking


Plan Rabobank maakt weinig kans

24.06.2011 - Vorige week schreven we al over het voorstel van de Rabobank om de hypotheekmarkt grondig te hervormen. Terug naar echt aflossen, zouden ze willen. Het plan lijkt weinig kans te maken.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Alhoewel de andere grootbanken en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) zeker niet afwijzend tegenover het idee stonden, krijgt de Rabo er waarschijnlijk toch geen voet mee aan de grond. Nadat allereerst de Vereniging Eigen Huis en de verschillende hypotheekadviesketens ernstige bezwaren uitten, bleek dat ook in de politiek weinig steun bestaat.

Premier Rutte gaf al snel aan niets te voelen voor het alweer op zijn kop zetten van de hypotheekregels. De nieuwe Gedragscode Hypothecaire Financieringen zou eerst de kans moeten krijgen om effect te laten zien. En die moet nog ingaan. Onze minister van Financiën, Jan Kees de Jager, schaarde zich achter de minister-president.

Het zou vanuit de politiek ook vreemd zijn om erin mee te gaan. De coalitiepartijen VVD en CDA hebben, net als gedoogpartner PVV, immers om het hardst geroepen dat er niet getornd gaat worden aan de hypotheekrenteaftrek. Het doorvoeren van de Raboplannen zou wel degelijk een afname van die aftrek betekenen.

In dezelfde lijn van kansarme voorstellen ligt de wens van minister Donner om aan de overdrachtsbelasting te sleutelen. Afschaffen of beperken van de overdrachtsbelasting zou een impuls kunnen geven aan de woningmarkt, die volledig op zijn gat ligt. De andere ministers zien ook dit niet zitten. De overdrachtsbelasting brengt heel veel geld in het laatje, en als deze inkomstenbron wegvalt moet er elders weer meer bezuinigd worden. Ook daar zou je een beperking van de hypotheekrenteaftrek voor kunnen gebruiken, maar dat is geen optie. Beetje hetzelfde verhaal dus.

Ondertussen geven al deze plannen en verhalen alleen maar onrust in een markt die wel eens wat rust kan gebruiken. Niemand gaat een huis kopen, als er sprake van is dat de overdrachtsbelasting wellicht gaat verdwijnen of verminderen. Of als er onduidelijkheid is over de toekomst van de hypotheekrenteaftrek. Niet voor niets dringt VEH er bij het kabinet op aan om nu toch echt snel met een duidelijke woonvisie te komen. Daarmee komt er hopelijk wat rust in de markt.

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 9031
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |