hypotheek offerte vergelijking


Gedwongen tot eerlijke klantbehandeling

07.07.2011 - Op zich is het goed nieuws: de banken moeten, als het aan de politiek ligt, minimaal drie maanden van tevoren met een voorstel komen als de rentevastperiode van je hypotheek afloopt. Toch is het ook wel een beetje jammer.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

In een tijd waarin het in de financiële wereld draait om 'klantbelang centraal' is het raar dat zoiets door de politiek opgelegd moet worden. Consumentenorganisaties roepen al heel lang dat er iets gedaan moet worden aan de drempels die worden opgeworpen bij het eventueel overstappen naar een andere geldverstrekker. Dat het idioot is dat klanten met een hypotheek pas een paar weken voor de afloopdatum van de periode waarvoor hun rente vaststaat een brief krijgen.

Als het voorstel van de bank heel slecht is, met een rente waar nieuwe hypotheken ver onderdoor gaan, is het voor de klant misschien zinvol om oversluiten te overwegen. Lang niet altijd is dat zinnig: bij oversluiten komen ook veel kosten kijken. Wel als het renteverschil met de markt zó groot is, dat de kosten er simpelweg ruim door goedgemaakt worden.

Dit is allemaal geen nieuws, er wordt zo vaak tegenaan geschopt. Pas nu de NMa in haar onderzoeksrapport naar de hypotheekmarkt heeft geroepen dat er iets aan die praktijken gedaan zou moeten worden, komt de politiek in beweging. Beter laat dan nooit - dat is waar.

Nog veel beter zou het zijn geweest, als de politiek zich hier helemaal niet in zou hoeven mengen. Als de banken in die nieuwe Gedragscode Hypothecaire Financieringen uit zichzelf hadden opgenomen dat er iets aan dat traject ging veranderen. Dan hadden de banken laten zien dat ze de klant echt centraal stellen. Zolang de politiek nodig is om dit soort regels op te leggen, kunnen ze toch niet beweren dat ze de klant het belangrijkst vinden.

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 7325
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |