hypotheek offerte vergelijking


Waar is de spaarhypotheek gebleven?

14.07.2011 - In een persbericht laat hypotheekverstrekker Florius zien dat de bankspaarhypotheek bijna aan het winnen is van de aflossingsvrije hypotheek. Eén vraag: waar is de spaarhypotheek gebleven?

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

In 2008 werd het banksparen geïntroduceerd als extra mogelijkheid om fiscaal vriendelijk kapitaal op te bouwen voor het aflossen van een hypotheek of voor de oudedagsvoorziening. In eerste instantie leek het niet bepaald van de grond te komen, maar daar is inmiddels duidelijk verandering in gekomen. De bankspaarhypotheek is hot!

Florius, wat voorheen Bouwfonds Hypotheken was, laat dat zien met de cijfers van de bij haar afgesloten hypotheken in juni 2011. In de afgelopen maand werden er bijna 1.200 hypotheken gesloten bij Florius, waarvan 47% aflossingsvrij was. Maar deze hypotheekvorm wordt op de hielen gezeten door... jawel... de bankspaarhypotheek. Die was goed voor 43% van de verstrekte hypotheken.

Even kijken: 47% plus 43% is samen al 90% van de verstrekte hypotheken. De andere procenten waren voor de annuïteitenhypotheek met 2,3% en de beleggingshypotheek met 0,3%. De oude vertrouwde spaarhypotheek komt in het rijtje niet eens voor!

Is dit representatief voor de hele hypotheekmarkt? Heeft de spaarhypotheek helemaal afgedaan en wordt deze nagenoeg niet meer afgesloten? Of is dit een zwaar vertekend beeld, omdat Florius misschien niet zo'n interessante spaarhypotheek heeft? Zijn er andere geldverstrekkers waar wel nog gewoon de nodige hypotheken met een spaarpolis afgesloten worden? 

Of laten adviseurs de spaarhypotheek tegenwoordig helemaal links liggen, terwijl deze in sommige klantsituaties toch echt geschikter is dan een bankspaarhypotheek?

 

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 14257
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |