hypotheek offerte vergelijking


Loopt 't storm op de huizenmarkt?

21.07.2011 - Het is nu bijna drie weken geleden dat de regering de maatregel doorvoerde van de tijdelijk verlaagde overdrachtsbelasting. En - loopt het nu storm met mensen die daardoor graag een woning willen kopen?

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Sommige partijen beweren van wel. HDN bijvoorbeeld, het Hypotheken Data Netwerk. Hypotheekadviseurs kunnen via HDN offertes voor hypotheken aanvragen. HDN meldt dat er in de week na de aankondiging van de verlaagde overdrachtsbelasting opeens 3.700 offertes werden opgevraagd, tegen 2.750 de week ervoor. Daaruit leiden ze daar af, dat de lagere overdrachtsbelasting mensen over de streep helpt om een huis te kopen.

Een logische conclusie? Dat valt nog te bezien. Als mensen eerst geen woning zouden kopen, en door de 4% voordeel wel, komt het dan direct binnen een week tot een aanvraag voor een hypotheekofferte? Normaal gesproken vraag je pas een offerte aan als er overeenstemming bereikt is over de koop. Dus binnen die week zijn kennelijk bijna 1.000 mensen op pad gegaan om een huis te zoeken, hebben er één gevonden, zijn het eens geworden over de prijs en hebben de beslissing rondom hun hypotheek al genomen? Dat klinkt niet helemaal realistisch.

Er zijn wel vaker schommelingen in het aantal aanvragen, het is wel een erg snelle conclusie dat de verhoging door de overdrachtsbelasting komt. Of er werkelijk meer huizen verkocht worden nu en in de komende tijd, zal gewoon moeten blijken. Maar ja, de markt wil natuurlijk graag dat mensen geloven dat het nu eigenlijk dom is om géén huis te kopen. Dat levert de makelaars, banken en hypotheekadviseurs immers klanten en daarmee geld op.

De verlagingsmaatregel duurt een jaar, wie er gebruik van wil maken hoeft helemaal niet op stel en sprong te kopen nu. Of zou het ook te maken hebben met de aankomende aanpassing van de Gedragscode Hypothecaire Financieringen? Die gaat in per 1 augustus 2011. Als je net op de rand zit qua financieringsmogelijkheden, door de verlaagde overdrachtsbelasting nu net wel genoeg kunt financieren en met de strengere normen weer niet niet... dat zou een reden kunnen zijn om haast te maken. Maar aan de andere kant: als je zo op de rand zit qua mogelijkheden, denk dan juist nog even heel goed na of je het wel moet willen.

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 8491
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |