hypotheek offerte vergelijking


Woekerpoliskansen groeien

28.07.2011 - Het leek een beetje met een sisser af te lopen, de woekerpolisaffaire. Met het kostenmaximum dat door de Ombudsman was vastgesteld krijgen veel polishouders een hele magere of zelfs helemaal geen compensatie. Nu is er een nieuwe opening, die niet over het kostenpercentage gaat.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Bij de behandeling van de zaak door de Ombudsman, en ook in de strijd van de stichtingen Woekerpolisclaim en Verliespolis, is puur gekeken naar het kostenniveau dat veel te hoog lag. Dat kostenniveau, dat stond los van het deel van de premie dat ingehouden werd voor de overlijdensrisicodekking.Terwijl die premie in sommige gevallen juist onevenredig hoog blijkt.

In ieder geval is dat aan de orde bij de Koersplannen die Spaarbeleg heeft verkocht. Deze Aegon dochter bestaat niet meer, maar Aegon wordt hierover aangeklaagd door de stichting Koersplandewegkwijt. De zaak speelt al sinds 2005, en die lange adem blijkt zijn vruchten af te werpen. De 19.000 aangesloten polishouders moeten volgens het Gerechtshof door Aegon terugbetaald worden omdat ze een veel te hoge premie hebben betaald voor de overlijdensrisicodekking. Terwijl een losse overlijdensrisicopolis een premie had van 1,66%, werd in het Koersplan maar liefst 11,19% in rekening gebracht voor dezelfde dekking. Daar zijn de klanten ook nog eens niet goed over geïnformeerd, waardoor de rechters spreken van misleiding.

Dat is niet alleen goed nieuws voor de mensen met een Spaarbeleg Koersplan, die aangesloten zijn bij de stichting. Eigenlijk biedt dit opening voor alle mensen met een beleggingsverzekering, waarin de premie voor de overlijdensrisicodekking onevenredig hoog is en bovendien niet goed is gecommuniceerd. En veel van deze beleggingspolissen zijn afgesloten in combinatie met een hypotheek.

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 7230
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |