hypotheek offerte vergelijking


Banken willen meer ruimte

13.09.2011 - De Gedragscode Hypothecaire Financieringen is nog maar koud ingegaan, of de banken willen 'm alweer ruimer gaan toepassen.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Anderhalve maand geleden, op 1 augustus 2011, ging de nieuwe Gedragscode Hypothecaire Financieringen (GHF) in. De banken hadden deze opgesteld omdat de minister van Financiën hen anders de door de AFM geformuleerde hypotheekregels zou opleggen. Om dat te voorkomen, moesten ze met een eigen tegenvoorstel komen. Dat voorstel werd geaccepteerd door politiek en AFM, en is dus ingevoerd. Klaar, zou je zeggen, dat zijn de regels.

Nou nee. In eerste instantie hadden we al de discussie over hoe om te gaan met hypotheken met Nationale Hypotheek Garantie (NHG), aangezien de regels van NHG op sommige fronten minder ver gaan dan die van de GHF. De banken kozen er als collectief voor om ook op NHG hypotheken de regels van de GHF toe te passen. Met inmiddels één uitzondering... BNP Paribas PF hanteert wél gewoon de NHG-normen. Als enige.

Star van de banken, zou je zeggen. Toch lijkt het erop dat ze zo star niet willen zijn. Ze zijn namelijk wel alweer in gesprek met de AFM over een ruimere toepassing van de gedragscode. Ze willen meer ruimte hebben om af te wijken van de vastgestelde normen.

Is dit niet raar? Waar ze mogen afwijken (want de minister vindt het goed) door NHG-normen toe te passen op NHG-hypotheken, doen ze dat niet. Maar ze willen wel de speelruimte binnen de GHF vergroten. Lekker geloofwaardig.

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 4977
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |