hypotheek offerte vergelijking


Hoe lang blijft de bescherming?

21.09.2011 - Gisteren Prinsjesdag: de grote aankondiging van vele bezuinigingen die in Nederland doorgevoerd zullen worden. Tenminste, als ze door de Kamer akkoord bevonden worden. Vele bezuinigigingsopties worden benut. Maar ééntje blijft onaangetast staan.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

De hypotheekrenteaftrek, een post waar minister De Jager toch echt wel wat geld vandaan kan halen. Hij doet het niet - zo hebben ze dat in het regeerakkoord immers afgesproken. Bij de kabinetsformatie hebben de regeringspartijen heel hard geroepen dat aan de hypotheekrenteaftrek niet getornd zou worden. Dan zou je zeggen: daar kunnen ze dan dus ook niet mee aankomen.

Toch blijken veel Nederlanders er anders over te denken. De Volkskrant deed een bezuinigingsonderzoek, waarin burgers werd gevraagd waarop zij zelf zouden bezuinigen als ze aan het financiële roer van Nederland zaten. De uitkomsten waren niet zo verrassend. Bezuinig maar lekker op Defensie en Ontwikkelingssamenwerking. En blijf af van zorg, onderwijs en politie. Wel opvallend was, dat de gemiddelde Nederlander er inmiddels echt wel voor open staat dat er iets aan de hypotheekrenteaftrek moet veranderen.

Afschaffen, nee, dat niet. Maar beperken wel. Bijvoorbeeld door de maximale aftrek te verlagen van 52% naar 42% - daar kunnen CDA, PVV en D66-kiezers prima mee leven. De achterbannen van PvdA, SP en GroenLinks willen nog wel verder gaan: een beperking tot 30%. Alleen de VVD-stemmers, die willen er niet aan. Geen verandering aan de hypotheekrenteaftrek, helemaal geen - is hun stelling.

Maar goed, deze kabinetsperiode zal het er waarschijnlijk niet van komen. Of zou de Miljoenennota er volgend jaar weer anders uitzien, en wordt de mogelijkheid om geld te halen uit de hypotheekrenteaftrek dan wel benut? We zullen het afwachten!

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 5557
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |