hypotheek offerte vergelijking


Het helpt allemaal niets

27.09.2011 - De hypotheekwereld klaagt steen en been. De huizenmarkt komt niet op gang, dus qua hypotheken is het heel stil. De regering had toch zo'n fantastische maatregel genomen met de verlaging van de overdrachtsbelasting?

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Hoop doet leven, dat blijkt hierbij maar al te goed. Toen besloten werd de overdrachtsbelasting tijdelijk te verlagen van 6% naar 2% was er bij makelaars en hypotheekadviseurs de hoop dat dit de woningmarkt op gang zou helpen. Heel, héél even leek dat inderdaad het geval.

In de maand juli, direct na het ingaan van de verlaging, waren er duidelijk meer aanvragen voor hypotheekoffertes. Dat zal zeker te maken hebben gehad met de verlaagde overdrachtsbelasting, maar wellicht ook met het feit dat de nieuwe, strengere Gedragscode per 1 augustus ingevoerd werd. Wie op de rand zat van z'n mogelijkheden wilde misschien in ieder geval een offerte op basis van de oude regels hebben liggen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat daar ook echt een hypotheekverstrekking uit is voortgekomen.

Na 1 augustus stortte boel weer meteen in, en goed ook. Kon dat misschien nog geweten worden aan de vakantie, ook de eerste weken van september wordt het niet veel beter. De cijfers van het Hypotheken Data Netwerk (HDN), waarin het gros van de hypotheekoffertes aangevraagd worden, laten dit duidelijk zien. In de eerste drie weken van september zijn er zo'n 2.400 aanvragen per week gedaan, ruim een kwart minder dan in deze periode vorig jaar.

En hoe zit het in de hypotheekkantoren? De directeuren geven ook aan dat het daar extreem rustig is. Zowel Rabobank als Hypotheker en Hypotheekshop laten weten dat het kommer en kwel is in de hypotheekmarkt.

Zijn er nog maatregelen vanuit de overheid te bedenken om de woningmarkt te helpen? Of moeten de verkopers het maar zelf doen... de prijzen eens echt verlagen bijvoorbeeld? Dat is natuurlijk makkelijk gezegd, maar talloze mensen zitten met het probleem van een restschuld. Toch al, en die wordt alleen maar groter naarmate je de prijs verlaagt. Dan moeten er knopen doorgehakt en keuzes gemaakt worden. Dat valt ongetwijfeld niet mee voor die individuele huizenverkoper. Naar probleem!

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 6431
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |