hypotheek offerte vergelijking


Prijzenoorlog hypotheken?

29.09.2011 - Per 1 oktober gaat een Duitse bank zijn best doen om voet aan de grond te krijgen in de Nederlandse hypotheekmarkt. Om klanten te trekken wordt er een duidelijk lagere hypotheekrente aangeboden. De start van een hypotheekoorlog?

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

De Duitse Volksbank Emmerich-Rees gaat eens kijken of er geld in Nederland weggezet kan worden. De hypotheekrente in ons land ligt relatief, gekeken naar de ons omringende landen, hoog, dus het is niet gek dat deze Duitsers bedacht hebben dat ze daar misschien een graantje van kunnen meepikken. Met een win-win situatie: zij vragen vast wel een wat hogere rente dan aan hun Duitse klanten, maar die is dan toch aanzijnlijk lager dan wat wij van onze banken gewend zijn. Minimaal 0,45% lager, is de insteeek.

Dat kan aardig aantikken, 0,45%. Neem even een hypotheek van € 300.000, dan is 0,45% toch € 1.350 per jaar. Zet de rente 10 jaar vast, en je bespaart € 13.500 in totaal. Interessant!

Het is wel belangrijk om in dit verhaal een paar valkuilen in de gaten te houden. Allereerst de voorwaarden. Niet iedere hypotheek is mogelijk bij de Duitsers. Het hypotheekbedrag moet minimaal € 265.000 zijn, en er wordt maximaal 90% van de executiewaarde verstrekt. Dat is zo'n 90% van de koopsom, dus bij aankoop moet je wel eigen geld meebrengen. Wat natuurlijk prima voort kan komen uit de overwaarde van een huidige woning. Bovendien kun je deze hypotheek niet afsluiten met banksparen of een kapitaalverzekering. Kapitaal opbouwen om de hypotheek later mee af te lossen kan niet, er moet maandelijks daadwerkelijk afgelost worden op de lening. Zolang ons systeem van hypotheekrenteaftrek onaangetast blijft, kun je daarmee wel wat fiscaal voordeel mislopen.

Naast de voorwaarden bij afsluiten, moet je ook kijken naar de voorwaarden tijdens de looptijd. Hoeveel mag je zonder boete aflossen? Hoe zit het met algehele aflossing bij verkoop? En - als je rentevastperiode afloopt, hoe groot is de kans dat je dan een aanbod krijgt met een relatief heel hoog rentepercentage? Bijvoorbeeld om dat de bank dan niet meer actief is in Nederland en geen enkel belang heeft bij een interessante hypotheekrente?

Kortom: er zitten toch wel wat haken en ogen aan deze nieuwe toetreder op de hypotheekmarkt. Het zou prachtig zijn als deze weet te bewerkstelligen dat de gevestigde hypotheekorde in Nederland zich 'bedreigd' voelt en daardoor ook de hypotheekrente gaat verlagen. Zo'n prijzenoorlog in hypothekenland is op zich van harte welkom, maar niet zo erg waarschijnlijk.

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 8480
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |