hypotheek offerte vergelijking


Compensatie voor je DSB hypotheek

04.10.2011 - Wie een hypotheek heeft van DSB Bank, kan daarmee flink 'overgekrediteerd' zijn. Deze DSB-klanten kunnen aanspraak maken op de compensatieregeling, die onlangs bekend gemaakt werd.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Zo ongeveer een jaar lang is er onderhandeld tussen de curatoren van de failliete bank van Dirk Scheringa, belangenorganisaties en rechtsbijstandorganisaties. De inzet: een compensatie voor de talloze klanten van DSB Bank, die door de bank benadeeld zijn.

Op 19 september jl. maakten de onderhandelaars bekend dat ze eruit waren: er is een compensatieregeling overeengekomen. Degenen die een koopsompolis, beleggingsverzekering, beleggingskrediet Hollands Welvaren Select of een te hoog krediet (consumptief of hypotheek) hebben of hadden, komen in aanmerking voor een tegemoetkoming.

De details van de regeling staan op de website www.dsbcompensatie.nl. Wie al een klacht had ingediend, krijgt er vanzelf bericht van. Had je nog niet geklaagd, dan kan dat alsnog. Om aanspraak te maken op de vergoeding hoef je ook niet aangesloten te zijn bij één van de onderhandelende partijen.

Toch is het even opletten. Door met de aangeboden regeling akkoord te gaan, verleen je wel 'algehele en finale kwijting' aan DSB Bank. Dat betekent simpelweg dat je alle rechten om later alsnog zelf in het geweer te gaan tegen de bank (of de betrokken verzekeraars) verliest. Je kunt dus niet later alsnog zelf een rechtszaak aanspannen. Maar dat was je waarschijnlijk ook helemaal niet van plan.

Pieter Lakeman vindt de compensatie veel te laag. Hij is dan ook met zijn stichting Hypotheekleed uit het overleg gestapt, en gaat voor zijn volgelingen zelf verder strijden. Lakeman stelt dat de compensatie met name voor de mensen met een beleggingspolis veel te laag ligt.

Hoe dan ook, als je tot de genoemde klanten hoort, is het in ieder geval goed je aan te melden. Dan krijg je het aanbod tenminste, en daarna kun je altijd nog zelf beslissen of je daarmee akkoord gaat of niet. 

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 7265
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |