hypotheek offerte vergelijking


Rabo wil NHG de nek omdraaien

06.10.2011 - De directeur van NHG is ervan overtuigd dat de Rabobank het liefst zou zien dat de Nationale Hypotheek Garantie verdwijnt. De bank nuanceert dat, maar is wel voorstander van een hervorming van de regeling.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

 De discussie over het voortbestaan van NHG is niet nieuw. Eerder dit jaar schreven we er ook al over, alleen was de discussie toen niet geïnitieerd door een individuele bank. Nu wel, nu gaat het puur om een mening van de Rabobank. Dat doet de boerenleenbank natuurlijk wel vaker, heftige dingen roepen in de pers. Meestal dienen die meningen niet zo zeer het algemeen belang, als wel het belang van de Rabobank zelf.

Zo ook nu. Bij het verstrekken van een hypotheek met NHG kan een bank, door de zekerheid die erin zit, volstaan met een lager rentepercentage dan zonder NHG. Er zijn nogal wat kleinere banken en buitenlandse aanbieders die geen dure kantoororganisatie hebben, die daardoor een hypotheekrente berekenen die voor de Rabobank eigenlijk te laag is. Maar ja, uit concurrentieoverwegingen moeten ze natuurlijk wel mee. Anders wordt het lastig om de leidende positie op de hypotheekmarkt te behouden.

Het is niet gek dat Rabobank het prima zou vinden als NHG verdwijnt. Ook zonder de borgstelling die daar als extra zekerheid in zit, kan de bank gewoon hypotheken verstrekken. Het is een sterke bank, die het kredietrisico prima kan dragen. Alleen hoeven ze zonder NHG die rentekorting niet te geven, waardoor het rendement op de hypotheken behoorlijk zou groeien.

Zou de wens van Rabobank een kans maken? NHG is behoorlijk belangrijk geworden in de Nederlandse hypotheekwereld. Maar Rabobank dan ook wel weer een bank met een grote stem binnen de Nederlandse Vereniging van Banken. De NVB beslist natuurlijk niet over het voortbestaan van NHG - dat is aan de politiek. 

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Bron: Financieel Dagblad
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 8001
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |