hypotheek offerte vergelijking


Steeds meer probleemhypotheken

25.10.2011 - Het opbrengen van de maandelijkse hypotheeklasten wordt voor steeds meer mensen een probleem. De berichten over hoeveel probleemhypotheken er zijn, geven echter geen duidelijkheid over het aantal.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Verschillende media maken er vandaag melding van: het aantal hypotheken met een betalingsachterstand neemt toe. Het nieuws is gebaseerd op berichtgeving van het Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel. In deze door velen gewraakte kredietregistratie zijn hypotheken in beginsel niet opgenomen. Een hypotheek is er pas terug te zien, als er sprake is van een betalingsachterstand van drie maanden of meer. En dat aantal geregistreerde hypotheken stijgt duidelijk.

Het is alleen niet helder hoeveel. Er zijn artikelen waarin gesproken wordt over een stijging van 49.228 in het derde kwartaal van vorig jaar, naar 59.607 in het derde kwartaal van dit jaar. Terwijl andere berichten spreken van 38.000 vorig jaar en 45.000 dit jaar. 

Hoe het ook zij, er is sprake van een overduidelijke stijging. Met als grootste oorzaak... niet zoals je misschien zou verwachten ontslag en economische crisis, maar een hele andere: echtscheiding. Dergelijke berichten krijgen we ook van vanuit de NHG-hoek, waar de echtscheiding ook de hoofdoorzaak blijkt van gedwongen woningverkopen met verlies. Maar BKR-directeur Van den Bosch geeft er wel bij aan dat onslag ook een belangrijke oorzaak is.

En wat moeten we met deze informatie? Tja, niet gaan scheiden dus. En hopen dat je niet ontslagen wordt. Maar ook vooruit kijken. Waar mogelijk geld reserveren voor slechtere tijden. Of voor aflossing van een deel van de hypotheek wanneer dat nodig is. Door vooruit te kijken, waar mogelijk te reserveren in plaats van al je geld op te maken, kun je een hoop ellende voorkomen.

 

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 4289
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |