hypotheek offerte vergelijking


Hulp bij betalingsachterstand hypotheek

01.11.2011 - Banken klimmen tegenwoordig veel sneller dan voorheen in de telefoon, als er een betalingsachterstand is op de hypotheek. En bieden ook hulp aan om de financiën van de klant weer op de rit te helpen.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Vroeger kon dat wel: twee maanden je hypotheek niet betalen, zonder dat er een haan naar kraaide. Die tijd is wel voorbij. Tegenwoordig bellen ze je binnen twee weken na het moment waarop je betaald had moeten hebben op. Niet om vervelend te doen, maar om te kijken wat voor oplossing er te bedenken is.

Die oplossing is natuurlijk afhankelijk van de situatie. Is er een tijdelijke inkomensval, en is er uitzicht op een snel herstel daarvan, dan kan bijvoorbeeld afgesproken worden om even alleen rente te betalen. Om dan na het vinden van een nieuwe baan een regeling te treffen om de rest terug te betalen. 

Het kan ook zijn dat de bank je hulp aanbiedt van een budgetcoach. Dat gebeurt (gelukkig, want ik ben er één) steeds vaker. Die budgetcoach gaat je dan helpen bij het op orde brengen van je financiën, het krijgen van inzicht en het vinden van manieren om beter uit te komen met je geld. Zodat je sneller uit de problemen bent of voorkomt dat ze ontstaan of erger worden. Goede ontwikkeling!

Natuurlijk zijn die acties niet alleen bedoeld als lievigheid voor de klant. Het is ook in het belang van de bank dat de betalingsproblemen bij klanten zo snel mogelijk ondervangen worden en niet uit de hand lopen. Een gedwongen verkoop, daar zit de bank ook niet op te wachten. Helemaal nu niet - er zijn inmiddels teveel situaties waarin een gedwongen verkoop leidt tot verkoop met verlies. En dan moet de bank ook nog maar zien dat het resterende uitgeleende geld terugkomt.

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 5201
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |