hypotheek offerte vergelijking


Laten we het weer eens over HRA hebben!

04.11.2011 - Voor de verandering is deze week het balletje van het beperken van de hypotheekrenteaftrek weer eens opgegooid. Dit keer waren het aan de ene kant de Eerste Kamer, en aan de andere kant Klaas Knot van De Nederlandsche Bank.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Op dinsdag 1 november stemde de Eerste Kamer over een motie (initiatief van de ChristenUnie), waarin het kabinet het verzoek krijgt om onderzoek te laten doen naar de mogelijke aanpassingen van de hypotheekrenteaftrek (HRA). De motie werd aangenomen. Dat betekent kennelijk dat het onderzoek er moet komen, wat nogal vreemd is. Er zijn immers al talloze onderzoeken gedaan, commissies ingesteld en rapporten geschreven over de HRA. 

Grappig is dat de insteek van de politici bij het indienen van de motie was: kijken of aanpassingen aan de hypotheekrenteaftrek de vastgelopen woningmarkt kunnen helpen. Hoe dan? Is het niet zo dat de HRA de woningmarkt juist grotendeels overeind houdt? Door de gunstige fiscale regeling kunnen we nog steeds relatief hoge hypotheken afsluiten en de maandlasten daarvan betalen, zonder collectief in de problemen te komen. Het aanpassen van de HRA zal altijd in negatieve zin zijn, dus zorgen voor hogere maandlasten, dus voor lagere hypotheekmogelijkheden, dus voor lagere woningprijzen. Is dat het helpen van de woningmarkt?

Later deze week deed de president van De Nederlandsche Bank (DNB), Klaas Knot, een volgende duit in het zakje van de hypotheekrenteaftrek. Hij wil dat de hypotheekrenteaftrek ieder jaar een beetje lager wordt, waardoor we gestimuleerd worden om werkelijk af te lossen op onze hypotheken. 

Het zijn allemaal geen nieuwe wensen en ongetwijfeld gaat het er heus wel een keer van komen. Maar de huidige regering is overduidelijk: ze gaan niet tornen aan de hypotheekrenteaftrek. Ondertussen zorgen dit soort acties weer wel voor nog meer onzekerheid bij potentiële woningkopers, wat de woningmarkt in ieder geval niet vooruit helpt. Niet voor niets reageren de staatssecretaris van Financiën, NVM, VEH en het Verbond van Verzekeraars als door een bij gestoken op de uitingen van de DNB-voorman.

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 5410
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |