hypotheek offerte vergelijking


NHG, vreemdgaan en scheiding

22.11.2011 - Vorige week besloot het kabinet alsnog om de NHG-grens nog een half jaartje langer op € 350.000 te houden. Heeft dat op langere termijn gevolgen voor het aantal echtscheidingen?

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Dat klinkt misschien als een rare vraag. Is het ook wel, maar er is een verband te leggen. De grootste oorzaak van claims bij de Nationale Hypotheek Garantie ligt in echtscheiding. Mensen gaan scheiden, hun hypotheek is hoger dan de waarde van de woning, de restschuld komt voor rekening van NHG. 

Het lijkt erop dat mensen die door een echtscheiding te maken krijgen met een restschuld, meer moeite doen om bij elkaar te blijven. Minder snel scheiden dus, creatiever zijn in het verzinnen van oplossingen waardoor ze met elkaar kunnen blijven leven. Trendwatcher Adjiedj Bakas legt zelfs een verband met het succes van een vreemdgangersplatform als Second Love. Want dat je niet uit elkaar gaat, betekent niet dat je ook echt je leven samen blijft delen. Samen in hetzelfde huis wonen betekent niet persé samen in hetzelfde bed slapen.

Kortom: een te hoge hypotheek, die zou leiden tot een restschuld, zorgt ervoor dat mensen bij elkaar blijven en dan maar vreemdgaan. En een hypotheek met NHG zou dat dan weer voorkomen, omdat daar immers geen sprake is van een restschuld bij echtscheiding.

Als je toch zo aan het denken bent, dan zorgt het kabinet er in feite voor dat mensen over een paar jaar gemakkelijker gaan scheiden. Net die mensen, die in het komende halfjaar een hypotheek met NHG afsluiten in de range tussen € 265.000 en € 350.000. En een paar jaar later tot de conclusie komen dat ze toch niet verder willen samen... en die beslissing kunnen doorvoeren omdat de restschuld voor NHG is. Of draven we nu door?

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Bron: De Telegraaf
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 8955
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |