hypotheek offerte vergelijking


Hypotheken keuren?

24.11.2011 - Een onderzoeksbureau heeft de verrassende mededeling dat Nederlanders weinig vertrouwen hebben in de financiële dienstverlening. Men voelt zich niet voldoende beschermd bij het afsluiten van financiële producten. Is het keuren van hypotheken een oplossing?

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Uit het onderzoek van Motivaction blijkt dat een grote meerderheid van de Nederlanders vindt, dat financiële producten goedgekeurd moeten worden door een onafhankelijke partij, voordat ze de markt op mogen. Oh ja, en ze zijn ook kritisch over banken, en hebben meer vertrouwen in bankiers zonder bonus.

Niets verrassends dus. Het is eigenlijk de steeds weer oplaaiende discussie over de verantwoordelijkheid voor financiële zaken. Banken en verzekeraars, net als tussenpersonen, hebben tijdenlang geprofiteerd van consumenten die niet zelf hun verantwoordelijkheid wilden nemen voor hun keuzes. De bonuscultuur stimuleerde dat profiteren, de bestuurders en verkopers zagen direct resultaat in hun eigen portemonnee.

Natuurlijk is het niet goed dat er geprofiteerd is. En dat valt de financiële dienstverleners ook echt wel kwalijk te nemen, maar... de consument is er zelf ook nog. Die lijkt het liefst zelf niet te willen nadenken over geld, maar wel een zo hoog mogelijk rendement en zo laag mogelijke maandlasten. Vragen stellen? Dingen zelf nazoeken? Nog eens vragen als je het niet helemaal begrijpt? Realistisch nadenken? Dat is bij veel consumenten niet aan de orde... Dan maak je het een verkoper ook erg makkelijk om te profiteren. 

Zou het helpen om hypotheken te gaan keuren? Wat moet er gekeurd worden dan? De aflosvorm? De rente? En moet elke aanpassing dan ook weer goedgekeurd worden? Niet helemaal realistisch. Bovendien - en dat realiseert een consument zich vast niet - betekenen dat soort acties ook weer kostenverhogingen. Die kosten worden heus verhaald op de klant, die daardoor dan uiteindelijk meer gaat betalen voor zijn hypotheek. Dat is vast ook weer niet de bedoeling...

Het keuren van ingewikkelde producten waarin kapitaal opgebouwd wordt, daar zou nog wel iets in zitten. Omdat die erg ondoorzichtig kunnen zijn, zoals we hebben gemerkt met de woekerpolissen. Zelfs veel adviseurs hadden geen idee over het hoge kostenniveau dat daarin verwerkt zat. Maar een hypotheek keuren... nee, want dat is uiteindelijk niets meer dan een zak geld met een aflosafspraak en een renteafspraak. 

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 6922
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |