hypotheek offerte vergelijking


Explosieve hypotheekrente

08.12.2011 - Terwijl we allemaal klagen over het feit dat de hypotheekrente maar niet omlaag gaat, terwijl de banken toch zo goedkoop kunnen lenen, komen er nu voorspellingen door dat de hypotheekrente gaat exploderen.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Als banken meer moeten gaan betalen voor het lenen van geld - onderling, bij andere banken - heeft dat natuurlijk gevolgen voor de hypotheekrente die wij moeten betalen. De eurocrisis doet dit ook allemaal geen goed. Al die twijfeld rondom het voortbestaan en de soliditeit van de euro. Zelfs de van oudsher supersolide Rabobank is haar triple-A rating kwijt, en ook de Nederlandse staat loopt het risico afgewaardeerd te wroden. Het is logisch dat dit soort gebeurtenissen rentegevolgen hebben.

Rentegevolgen voor de banken betekenen logischer wijs ook rentegevolgen voor de consument. Als het de bank meer geld kost om jouw hypotheek te herfinancieren, dan is het niet vreemd dat jij ook een hogere hypotheekrente gaat betalen bij het verlengen van je rentevastperiode. Daar kun je het mee eens zijn of niet, je kunt vinden dat de banken wel genoeg geld verdienen of niet, uiteindelijk is het simpelweg zo dat de bank zelf haar tarieven bepaalt.

Dezelfde berichtgeving stelt ook dat banken nog moeilijker hypotheekleningen zullen afsluiten. Kan het nog moeilijker dan dat het op dit moment gaat dan? Ja vast wel... dat ze alleen nog maar de gouden krenten uit de pap willen pikken, alleen klanten een hypotheek willen verstrekken waar nagenoeg geen risico te vinden is. Een vaste baan in een stabiele sector, met een berg eigen geld als extra zekerheid ofzo. Lekker voor de huizenmarkt....

We zullen het merken, of de hypotheekrente gaat exploderen. Die onzekerheid kan er ook nog wel bij in deze spannende tijden. Als je zelf ook zoiets verwacht, en je hebt een rentevastperiode die binnen nu en bijvoorbeeld twee jaar afloopt, dan zou je kunnen beslissen om dan de rente nu maar open te breken. Dan kun je jouw hypotheekrente voor een lange tijd vastzetten op het tarief dat nu geldt, en ben je in ieder geval van dat stuk onzekerheid af. Waarbij je dan wel altijd in je achterhoofd moet houden dat de hypotheekrente ook kan dalen...je weet het immers nooit zeker...en dan kost de keuze voor zekerheid je geld.

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Bron: Hypothekenblog
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 9476
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |