hypotheek offerte vergelijking


Nog minder hypotheekconcurrentie

20.12.2011 - De hypotheekmarkt raakt nog verder uitgehold dan deze al is. Prijsvechters zijn er nagenoeg niet meer, gelukkig hadden we nog BNP Paribas. Met de nadruk op hadden.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

BNP Paribas heeft echter besloten zich terug te trekken uit de Nederlandse hypotheekmarkt. Dat is geen goed nieuws: de concurrentie op de markt voor hypotheken loopt hiermee nog verder terug. BNP hield de markt tenminste nog een béétje scherp, door lage een lage hypotheekrente aan te bieden.

Dit voorjaar kwam de NMa met een rapport over de concurrentie op de hypotheekmarkt. De kartelwaakhond constateerde - geheel in de lijn der verwachtingen - dat de concurrentie op de markt wel erg mager was, maar dat er van kartelvorming geen sprake is. 

Die magere concurrentie wordt nu dus nog dunner. BNP Paribas, toch wel zo'n beetje de luis in de pels van de grote Nederlandse hypotheekverstrekkers, stopt ermee. Niet alleen met de hypotheekverstrekking in ons land, maar ook in andere landen. De Franse bank wil de hypotheekportefeuille verkleinen om zo kapitaal vrij te maken voor het versterken van de buffers. Dit komt dan allemaal weer door de hogere kapitaaleisen die aan banken worden gesteld.

In 2010 was BNP Paribas nog de snelste groeier op onze hypotheekmarkt. Nu verdwijnen ze dus. Wat betekent dat? Niet alleen minder concurrentie, waardoor de marges van de hypotheekverstrekkers weer omhoog kunnen. Ook is het bijzonder vervelend voor de mensen die hun hypotheek daar hebben lopen. In eerste instantie merken ze er niets van; de hypotheek loopt gewoon door.

Echter, als de rentevastperiode afloopt heb je de poppen aan het dansen. Dan krijgt de klant een aanbod voor verlenging dat zulke hoge percentages aan hypotheekrente bevat, dat het bijna onvermijdelijk is om over te sluiten naar een ander. Dan ben je dus min of meer verplicht om de kosten van oversluiten te maken.

Of - nog erger - je kunt nergens anders terecht met hypotheek, doordat je inkomenssituatie veranderd is... dan zit er niets anders op dan te blijven zitten waar je zit, en de torenhoge verlengingsrente te accepteren. Geen goed nieuws dus, dit vertrek van BNP Paribas.

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 9798
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |