hypotheek offerte vergelijking


Hypotheek vaak geweigerd na kanker

10.01.2012 - Onlangs is gebleken dat jonge mensen die een hypotheek of levensverzekering willen afsluiten nadat zij van kanker genezen zijn, hier erg veel moeite mee hebben. Deze groeiende groep kent op dit moment 70.000 personen. Onderzoek heeft uitgewezen dat in veel gevallen de hypotheek simpelweg geweigerd wordt, of dat zij flink meer premie moeten betalen. Dit geldt zelfs voor mensen waarbij de ziekte al lange tijd overwonnen is.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 
In het onderzoek kwam naar voren dat het voor 60 procent van de voormalig kankerpatiënten jonger dan 50 jaar lastig was om een levensverzekering af te sluiten. Bij een deel werd de verzekering direct geweigerd, bij anderen werd een hogere premie gevraagd. Voor het verkrijgen van een hypotheek is er een vergelijkbaar beeld te zien. Zo was het voor 33 procent ingewikkeld om een hypotheek te krijgen.
 
De resultaten uit het onderzoek worden bevestigd door het NFK, de federatie van kankerpatiëntenorganisaties. Zij zien in de praktijk een toenemende groep voor wie het lastig om de hypotheek of financiering rond te krijgen, ondanks dat zij soms al lang geleden genezen verklaard zijn.
 
Het Verbond van Verzekeraars erkent de situatie, en wijst erop dat de statistische kans op een recidief groter kan zijn dan de kans op kanker bij niet-kankerpatiënten. Het gaat dus om het inschatten van de risico’s. Voor wat betreft de levensverzekering wijst het Verbond naar de overheid, die heeft beslist dat verzekeraars niet verplicht zijn om personen te accepteren.
Auteur: Aislin van den Bergh
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 8930
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |