hypotheek offerte vergelijking


Toch geen hogere hypotheek voor tweeverdieners

10.01.2012 - Vandaag aandacht voor een hypotheek voor tweeverdieners. Op 10 januari is bekend geworden dat tweeverdieners met een relatief laag inkomen komend jaar alsnog geen hogere hypotheek kunnen krijgen. Ondanks eerder advies van het Nibud zal het in 2012 niet mogelijk worden om een dergelijke hypohteek te krijgen voor tweeverdieners die dit jaar een huis willen kopen.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 
Twee maanden geleden besloot budget voorlichtingsinsituut  Nibud om de norm voor huizenkopers verder op te rekken. Voortaan zouden tweeverdieners die beiden jaarlijks twintigduizend euro verdienen meer kunnen lenen bij de bank. Na een rondvraag bij de banken blijkt echter dat dit niet mogelijk zal zijn.
 
De oorzaak is de vrees van de grote banken voor een boete van financieel toezichthouder AFM. De autoriteit heeft naar aanleiding van de normverhoging een dreigende brief gestuurd, waarin zij zegt de normverhoging op dit moment onverantwoord te vinden. Dit zou niet het moment zijn om lagere inkomens met hogere schulden op te zadelen, waarmee de Autoriteit Financiële Markten tegen het advies van Nibud in gaat.
 
In een reactie zegt belangenbehartiger Vereniging Eigen Huis, voor woningbezitters, woest te zijn. De nieuwe regels zijn namelijk indertijd door de minister van Binnenlandse Zaken goedgekeurd. AFM zou dan ook geen regels horen te maken, zij dient ze te handhaven.
Auteur: Anton de Groot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 7535
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |