hypotheek offerte vergelijking


Banken willen actie

18.01.2012 - Het blijft de gemoederen lekker bezighouden: de hypotheekrenteaftrek. Terwijl het kabinet vasthoudt aan de toezegging dat er tijdens deze regeringsperiode niets mee zal gebeuren, wordt de roep om aanpak van de fiscale behandeling van hypotheken wel steeds harder.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Is er eigenlijk - buiten de VVD en de PVV - nog wel een stem te vinden die niet inziet dat er iets moet gebeuren aan de aftrek van de hypotheekrente? Het CDA is er inmiddels ook wel duidelijk over dat de hypotheekrenteaftrek wat hen betreft een onderwerp van discussie mag zijn, en geen heilig huisje. 

Om wat extra olie op het vuur te gooien hebben Rabobank en ING, de grootste kredietverstrekkers van ons land, onlangs een voorstel neergelegd bij de NVB voor de afbouw van de hypotheekrenteaftrek. Het is geen gezamenlijk voorstel, maar twee verschillende visies. Rabobank kiest voor het scenario waarbij alleen nog aftrek zal gelden voor annuïteitenhypotheken. Aflossingsvrije hypotheken en spaarhypotheken mogen mensen dan nog wel hebben, alleen zonder dat ze gebruik kunnen maken van de fiscale aftrek van de hypotheekrente. ING ziet het anders, kiest voor een variant waarbij de aftrek over 30 jaar in één keer wordt afgeschaft. Dus geen 30 jaar aftrek meer voor iedereen vanaf het moment dat er een hypotheek wordt afgesloten, zoals nu, maar een vaste datum waarop het einde verhaal is - 30 jaar na nu. Wie dan dus over vijf jaar een hypotheek afsluit, heeft 25 jaar lang hypotheekrenteaftrek in plaats van 30 jaar.

De kans dat dit kabinet werkelijk iets aan de hypotheekrenteaftrek zal doen is minimaal. Rutte wil het niet, en Wilders ontploft als het alleen al aan de orde komt. Die regeert dan wel niet, maar heeft wel degelijk een grote invloed. Aan het eind van deze regeringsperiode, of bij een onverhoopt eerder vallen van het kabinet, kan men er niet meer onderuit. Dat staat inmiddels wel als een paal boven water.

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 9874
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |