hypotheek offerte vergelijking


Voorstel lage hypotheek funest voor starters

21.01.2012 - Vandaag is er een reactie naar buiten gekomen over het voorstel van De Nederlandsche Bank (DNB) om bij het verstrekken van een hypotheek maximaal 90 procent van de waarde van de woning te financieren. In de reactie wordt gesteld dat voor starters die de woningmarkt op willen komen deze regeling zeer schadelijk is.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Dit wordt gesteld door het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW), het fonds dat middels de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) garant staat voor vele woningaankopen. Zij laat weten dat huishouden, na optelling van bijkomende kosten (de zogeheten kosten koper), in totaal de koopwoning met 18 procent eigen geld zullen moeten financieren. Met een gemiddelde koopprijs van 175.000 euro voor een starterswoning zou dat neerkomen op 31.500 euro.


Het verwachte gevolg van het voorstel is dat starters de aanschaf van een koopwoning zullen uitstellen, of dat zij door de aankoop de opbouw van spaargeld jaren moeten uitstellen. Van de huishoudens die in de laatste twee jaar gebruik maakte van de hypotheekgarantie, had ongeveer 70 procent een hypotheek van meer dan 90 procent van de koopprijs. Deze groep bestond met name uit starters die jonger dan 30 jaar waren.


Het fonds erkent dat het voorstel van DNB de risico’s op de koopwoningmarkt  wil verkleinen, maar zij wijst nadrukkelijk op het belang van de toegankelijkheid op de koopwoningmarkt.

Auteur: Aislin van den Bergh
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 9304
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |