hypotheek offerte vergelijking


Massaal aan het aflossen

14.02.2012 - Zonder dat er wettelijke regels voor zijn lijkt De Nederlandsche Bank toch haar zin te krijgen: er wordt massaal extra afgelost op hypotheken. 

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Vanuit onze centrale bank wordt al een tijd geroepen dat onze hypotheekschulden veel te hoog zijn. Politiek, AFM en banken doen daarin mee door de verstrekkingsregels voor nieuwe hypotheken in te perken. Daarmee wordt alleen niets gedaan aan alle bestaande openstaande hypotheekschulden. Die zou DNB ook graag lager zien, maar dat kun je niet zo gemakkelijk regelen. Het is immers aan de mensen zelf om meer of sneller af te lossen dan ze met de bank hebben afgesproken.

Bij de Rabobank merken ze dat mensen dat toch wel degelijk aan het doen zijn, ook al zijn er geen regels voor afgevaardigd. De grootste hypotheekverstrekker vertelt in het NRC dat ze elke week honderden miljoenen aan extra aflossingen voor hypotheken binnenkrijgen. Topman Bert Bruggink meent dat dit veroorzaakt wordt door de steeds weer oplaaiende discussie over de hypotheekrenteaftrek.

Zo lijkt een werkelijke inperking van de hypotheekrenteaftrek niet eens nodig te zijn om de hypotheekschuld terug te dringen. We doen het vanzelf al, kennelijk. En daar is ook wel iets voor te zeggen. Wie geld beschikbaar heeft voor extra aflossing, en dat geld levert op de spaarrekening netto minder op dan het in de hypotheek netto kost - dan is aflossen helemaal niet zo'n gek idee. Waar we het voorheen niet deden om de hypotheekrenteaftrek naar de toekomst toe (bijleenregeling) niet in gevaar te brengen, lijken we ons nu steeds meer te beseffen dat die er toch wel aan gaat geloven. Dus dan maar nu het financiële voordeel van extra aflossen - en dus minder hypotheekrente betalen - pakken.

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 11974
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |