hypotheek offerte vergelijking


Beste loket voor hypotheek zzp'er

06.03.2012 - Zzp'er zijn en een hypotheek willen... geen geweldige combinatie, zullen we maar zeggen. Bij veel banken krijg je nul op het rekest. Maar de verschillen tussen banken zijn groot!

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

De meeste geldverstrekkers zijn niet erg happig op een zzp'er die een hypotheek wil afsluiten. Ze zien vooral het risico van het onzekere inkomen. Hoe kunnen ze nu enigszins inschatten of de zelfstandige in de toekomst genoeg geld gaat binnenharken om de hypotheeklasten steeds te kunnen betalen?

Het is niet alsof dat bij een werknemer met een vast contract nou als 100% zeker te bestempelen is. Die kunnen immers ontslagen worden, dan komen ze in de WW en dan is het nog maar de vraag hoe snel ze weer aan een baan komen. En die WW is - met name bij de hogere inkomens - toch een behoorlijke teruggang in inkomen.

Zelfstandigen hebben vaak meerdere opdrachtgevers en zijn gewend om te zoeken naar nieuwe openingen. Dat is voor veel werknemers die werkloos worden wel anders, die hebben grote moeite om een nieuwe baan te vinden. Dus de vraag is maar of het wel terecht is, die angst van de banken voor zzp'ers. Feit is alleen dat het gewoon zo is.

Dus - kun je als zelfstandige wel vergeten om een hypotheek af te sluiten? Niet helemaal. Z24 heeft in samenwerking met FNV Zelfstandigen een onderzoek gedaan naar de mogelijkheden bij de verschillende grootbanken. ING Bank, Rabobank, ABN Amro en SNS Bank zijn in dit onderzoek bekeken. Wat blijkt? Als je als zzp'er een hypotheek wilt, kun je het duidelijk het beste naar de Rabobank gaan. Bij ABN Amro krijgt maar 22% van de aanvragende zelfstandigen een hypotheekofferte, bij SNS Bank is dat 20%. ING Bank doet het al een stuk beter met 44%, maar Rabo is duidelijk het meest bereidwillig om goed naar de situatie van een zelfstandige te kijken: 60% van de aangevraagde hypotheekoffertes door zelfstandigen wordt ook werkelijk afgegeven.

Vreemd is het niet. Bij de Rabobank beslissen ze op lokaal niveau of ze een hypotheek willen verstrekken. Daar kunnen ze dus flexibeler omgaan met zelfstandigen, de persoon en diens instelling zwaarder laten meewegen, niet alleen naar de cijfertjes en de onzekerheden kijken. Dus ben je zzp'er en wil je een hypotheek? Ga zeker even naar de Rabobank!

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Bron: Z24
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 16528
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |