hypotheek offerte vergelijking


Hypotheekadvies goedkoper

15.03.2012 - Marktkenners zeggen dat het hypotheekadvies in de komende jaren flink goedkoper gaat worden. Van € 3.000 gemiddeld vorig jaar naar zo'n € 1.750 in 2014? Hoe kan dat nou?

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Een prijsdaling van € 3.000 naar € 1.750 is wel enorm... meer dan 40% eraf! Waar komt het verschil vandaan dan? In het FD stellen een woordvoerder van ING en van onderzoeksbureau IG&H dat het puur te maken heeft met scherpere concurrentie. 

Tot voor kort werden hypotheekadviezen betaald door de geldverstrekkers, die gaven provisie aan de adviseurs. Nu er per 2013 een provisieverbod van kracht wordt voor o.a.  hypotheken en levensverzekeringen, moet de adviseur zijn beloning op een andere plek gaan halen. Bij de klant natuurlijk, die heeft immers baat bij het advies. Dus gaat die een factuur voor het hypotheekadvies ontvangen. De politiek is nog wat aan het steggelen over hoe dat moet met de banken die hypotheken verkopen zonder intermediair. Het zou wel zo eerlijk zijn als die ook zo'n factuur moesten sturen voor de gemaakte kosten voor het afsluiten van de hypotheek.

Met die facturen wordt het dus helder wat er precies betaald wordt voor het advies (en niet te vergeten de administratieve verwerking van een hypotheekaanvraag). Eerder moest de 'prijs' wel weergegeven worden, maar zolang de klant het niet echt direct hoeft te betalen maakt dat kennelijk niet zoveel indruk. De verwachting is, dat de factuur wel effect zal sorteren bij de klant.

Dus zal er geconcurreerd gaan worden. Concurrentie op prijs bij advisering, wel een lastige natuurlijk. Want naast de prijs is immers ook kwaliteit belangrijk. Hoe meet de consument die kwaliteit dan? Waarom zou hij voor de ene adviseur meer betalen dan voor de ander? En andersom: loopt hij niet het risico dat hij kiest voor het goedkoopste advies, maar daardoor niet de optimale hypotheek krijgt? 

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Bron: Financieel Dagblad
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 11697
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |