hypotheek offerte vergelijking


Hypotheekrente en het Catshuis

29.03.2012 - Het is spannend in het Catshuis. De onderhandelingen over het rondmaken van de begroting, op zo'n manier dat het strookt met de Europese normen, gaan zeker niet van een leien dakje. In hoeverre heeft dat te maken met de hypotheekrenteaftrek?

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Eerder deze week liep Geert Wilders weg uit het overleg, hij moest er een nachtje over slapen of hij het überhaupt zag zitten om nog verder te onderhandelen. Op het moment van dit schrijven is nog niet duidelijk of het goedkomt of niet. Zo niet... dan valt het kabinet en komen er nieuwe verkiezingen.

Zou de hypotheekrenteaftrek een heikel punt zijn in de onderhandelingen? Het zal in ieder geval één van de punten zijn. Waar de VVD en het CDA inmiddels wat genuanceerder zijn over de toekomst van de fiscale aftrek van de hypotheekrente, houdt PVV vast aan het standpunt dat er niet aan getornd mag worden. De regeringspartijen geven de laatste tijd steeds vaker aan dat er op het gebied van de bezuinigingen geen taboes zijn - PVV houdt nog steeds haar slogan 'handen af van de hypotheekrenteaftrek' in stand.

Eigenlijk had het kabinet voor 15 maart met haar visie op de hypotheekrenteaftrek zullen komen. De Eerste Kamer had dat geëist en dus moesten Rutte en consorten eraan geloven. Ook al stonden ze er niet om te springen.

En wat schetst de verbazing: het is niet gelukt: op 13 maart liet staatssecretaris Weekers van Financiën weten dat de regering meer tijd nodig heeft om na te denken over de omstreden behandeling van de hypotheekrente. Het standpunt is er dus nog niet, en het zal vast één van de onderwerpen van gesprek in het Catshuis zijn. 

De halstarrigheid van Wilders blijft verbazingwekkend. Eigenlijk is heel Nederland er inmiddels wel van overtuigd dat er iets aan de aftrek moet veranderen. De voordelen van de hypotheekrenteaftrek zijn op dit moment het grootst voor de veelverdieners - toch niet echt de doelgroep van de PVV. 

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 23555
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |