hypotheek offerte vergelijking


Overwaarde verzilveren moet kunnen

03.04.2012 - Hoeveel mensen hebben een financieel beeld van hun oudedag, waarin de overwaarde in hun huis een rol speelt? Heel veel...alleen blijkt het verzilveren van de overwaarde in een woning tegenwoordig niet meer zo makkelijk. VEH wil dat hier verandering in komt.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Een paar weken geleden schreven we al: De opeethypotheek is van het menu verdwenen. De banken zijn niet meer bereid om hypotheken te verstrekken aan senioren met een laag inkomen. Zij kunnen dat magere inkomen dus niet - zoals gedacht en misschien gepland - aanvullen vanuit de (vaak enorme) overwaarde in hun woning. 

Vereniging Eigen Huis (VEH) heeft nu een rapport gepubliceerd: 'Het pensioen staat als een huis'. Daarin pleit de belangenclub voor woningbezitters voor nieuwe mogelijkheden om de overwaarde in een huis te verzilveren. Dit rapport heeft de directeur van VEH, Marlies Pernot, vorige week aangeboden aan minister Spies van Binnenlandse Zaken. VEH wil dat de overheid in samenwerking banken, verzekeraars, pensioenfondsen en woningcorporaties tot een oplossing komt voor deze situaties.

Het gaat om zo'n 300.000 huishoudens, waar men te maken heeft met een laag oudedagsinkomen terwijl er een flink vermogen in het huis zit. Ze willen niet graag verhuizen, zoals vaak wordt voorgesteld, naar een huurappartement. Liever blijven ze in hun huidige woningomgeving. En áls ze de woning al zouden willen verkopen, is het met de huidige huizenmarkt maar de vraag of dat binnen afzienbare tijd lukt. Ondertussen zitten ze iedere maand krap terwijl er veel geld in de stenen zit.

Eigen Huis pleit voor een taskforce van deskundigen, die zich over de mogelijkheden zou moeten buigen. Zal die er komen? Of laten banken en overheid de huidige situatie voortbestaan?

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Bron: Vereniging Eigen Huis
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 29811
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |