hypotheek offerte vergelijking


Aftrek hypotheekrente op tafel

05.04.2012 - Vorige week was het spannend: zouden de onderhandelingen in het Catshuis doorgaan? Inmiddels is de rust weergekeerd en praten ze verder. Over onder andere de hypotheekrenteaftrek.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Toen ik vorige week over de onderhandelingen schreef, vroeg ik me nog af of de hypotheekrenteaftrek ook onderwerp van gesprek zou zijn. Inmiddels weten we dat wel min of meer zeker. Tenminste, als we de Volkskrant mogen geloven.

In de Volkskrant kwam, naar eigen zeggen uit bronnen rondom de onderhandelingen, een lijst met punten die in het Catshuis op tafel liggen. Eén van die punten luidt:

Beperking van de hypotheekrenteaftrek voor structurele overheidsbesparingen. Alleen annuïteitenhypotheken zouden overblijven, waarbij de schuld in 30 jaar wordt afgelost. Voor andere nieuwe hypotheken is de rente dan niet meer aftrekbaar.

Wat zou er gebeuren als dat inderdaad zo besloten wordt? Zo te zien gaat het alleen om nieuwe hypotheken. Dus - verandert er voor bestaande hypotheken dan niets? Of wordt daarvoor de aftrek ook annuïtair afgebouwd?

En staat er nou dat alleen voor de annuïteitenhypotheek de hypotheekrente aftrekbaar zou zijn, en niet dat de aftrek annuïtair wordt afgebouwd? Dat maakt natuurlijk wel verschil.

Stel dat je een nieuwe aflossingsvrije hypotheek neemt. Dan betekent het eerste dat je de hypotheekrente daarvan helemaal niet kunt aftrekken. En het tweede dat in het begin een heel groot deel wel aftrekbaar is, maar dat het aftrekbare deel per jaar minder wordt. Die afname gaat in het begin heel langzaam, en naarmate de jaren vorderen steeds sneller.

Als alleen maar voor deze maatregel gekozen zou worden, is dat in mijn ogen erg mager. Geen aftopping van de maximale aftrek? Zonde - maar wel begrijpelijk met een VVD-regering. We wachten vol spanning af tot er witte rook opstijgt uit het Catshuis!

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Bron: Volkskrant
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 32231
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |