hypotheek offerte vergelijking


Toch meer hypotheek voor tweeverdieners?

12.04.2012 - De AFM leek er een stokje voor te steken: hogere hypotheken voor tweeverdieners. Ook al heeft het verantwoorde Nibud de norm opgesteld, en staat NHG erachter... de banken durven niet, uit angst voor de waakhond.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

In januari hebben we het er uitgebreid over gehad. Nibud had nieuwe normen opgesteld, waarmee tweeverdieners een ruimere hypotheek konden krijgen. Dat werd gerealiseerd door het veranderen van de manier waarop de woonquote bepaald wordt. In plaats van de woonquote die hoort bij het hoogste inkomen, vindt het Nibud dat gerekend mag worden met de woonquote voor het hoogste inkomen met daarbij 1/3 van het tweede inkomen. In sommige gevallen scheelt dat aanzienlijk in de maximale hypotheek.

Nibud had het bedacht, NHG nam het over. In de Gedragscode Hypothecaire Financieringen staat dat de banken de normering van NHG moeten volgen, dus daarmee leek het een 'done deal'. Maar de AFM was het daar niet mee eens.

Al snel kwam de AFM met de waarschuwing dat ze het aanhouden van de nieuwe norm niet als verantwoorde kredietverstrekking zag. Met grote gevolgen: de banken waagden zich niet aan verstrekking volgens de nieuwe norm. Jammer voor de tweeverdieners die daarmee nou net de woning konden kopen die ze graag wilden.

Nu, drie maanden later, komt de politiek in opstand. PVV en PvdA namen gisteren het voortouw door heel hard te roepen dat ze dit niet eerlijk vinden. En dat het bovendien niet goed is voor de woningmarkt - die elke impuls die te bedenken is goed kan gebruiken. Nu kunnen PVV en PvdA dat natuurlijk leuk roepen, maar er is meer nodig dan deze twee partijen om echt invloed uit te oefenen.

Vandaag blijkt dat minister Spies (CDA) van Binnenlandse zaken de motie van PVV en PvdA steunt. Zou dat gelden voor de hele CDA-fractie in de Tweede Kamer, dan zal de motie wel aanvaard worden. Maar dan? Gaat de Tweede Kamer aan minister De Jager opleggen dat hij de AFM terug moet fluiten. En dat de banken gewoon de normen van het Nibud kunnen gaan volgen?

Hoe zal de AFM hierop reageren? Wij zijn bijzonder benieuwd! De stemming in de Tweede Kamer is volgende week dinsdag!

 

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Bron: Hypothekenblog
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 27637
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |