hypotheek offerte vergelijking


Verzekeraars: 40% hogere kosten hypotheek

19.04.2012 - Witte rook uit het Catshuis is er nog helemaal niet. Toch zijn er sterke aanwijzingen dat ze inderdaad gaan sleutelen aan de hypotheekrenteaftrek. Daar zijn verzekeraars niet blij mee.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Het Verbond van Verzekeraars zoekt alvast de publiciteit met haar mening. Ze zien het helemaal niet zitten - de hypotheek wordt duurder voor de consument en daarmee komt de huizenmarkt alleen maar verder in het slop.

Dat is ongetwijfeld waar, de vraag is alleen of dat niet nu eenmaal noodzakelijk is. Dat de prijs van een huis nu afhankelijk is van de netto maandlast van de bijbehorende hypotheek. En dat we daar vanaf moeten, dat er gewoon een hoop lucht in de huizenprijs zit.

Het belang van de verzekeraars is natuurlijk overduidelijk. Zij leven op de polissen die bij hypotheken worden afgesloten voor (vaak belastingvrije) opbouw van kapitaal. Kapitaal, waarmee aan het einde van de looptijd de hypotheek mee moet worden afgelost. Spaarhypotheken, levenhypotheken, hybride hypotheken, beleggingshypotheken (met een beleggingspolis)... ze drijven allemaal op dat op te bouwen kapitaal. Omdat het met de huidige fiscale regels nu eenmaal netto gunstiger uitpakt om niet direct af te lossen op de hypotheek, maar pas aan het eind van de looptijd. 

Met het aanpassen van de fiscale regels verdwijnt de aantrekkingskracht van al die polissen. En daarmee komen de inkomsten van de verzekeraars zwaar in gevaar. Ze kunnen het nog zo mooi verwoorden: 'het is niet goed voor de klant... en als het niet goed is voor de klant, zijn wij er niet blij mee...'. Uiteindelijk zijn ze bang voor hun eigen inkomsten, laten we daar maar eerlijk over zijn.

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Bron: NOS.nl
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 27738
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |