hypotheek offerte vergelijking


Wilders frustreert huizenmarkt

24.04.2012 - Een heftige gebeurtenis, afgelopen zaterdag. Geert Wilders loopt weg uit het bezuinigingsoverleg. Terwijl - als we Rutte en Verhagen mogen geloven - er een pakket aan maatregelen lag waar ze het allemaal over eens waren. Een actie met grote gevolgen.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Het afbreken van het overleg heeft ervoor gezorgd dat premier Rutte gisteren het ontslag van zijn kabinet heeft ingediend bij de Koningin. Logisch: met een minderheidskabinet is het lastig regeren - als de gedoogsteunpartij heeft aangegeven niet meer te gedogen.

Met de val van het kabinet komen een hoop zaken stil te liggen. Een demissionaire regering kan over een heleboel zaken niet beslissen. Dus moeten we wachten op een nieuwe regering. Daarvoor moeten eerst verkiezingen gehouden worden. Naar verwachting komen die pas in september, ná de zomer dus. 

Maatregelen om de huizenmarkt op gang te helpen laten nu dus nog veel langer op zich wachten. Duidelijkheid over de hypotheekrenteaftrek is zo'n maatregel. Ook al betekent het dat het belastingvoordeel over hypotheekrente zal afnemen: als duidelijk is wát er gaat gebeuren zal dat naar verwachting toch positief zijn voor de woningverkoop. Zo'n beslissing zal zéker niet door een demissionaire regering genomen worden.

Ook zijn we nog steeds in afwachting van de vervolgstap op het gebied van de overdrachtsbelasting. Op dit moment staat deze nog op 2%, maar dat was een tijdelijke verlaging die zou duren tot 1 juli 2012. Die datum komt steeds dichterbij, en de roep om een langere periode van verlaagde overdrachtsbelasting - of geheel afschaffen van de verhuistax - klinkt al een tijdje. Uitsluitsel is er nog steeds niet over. 

De verlaging per 1 juli weer teruggedraaid wordt, zal de woningmarkt wellicht nog verder in elkaar storten dan nu al is gebeurd. Op zich lijkt dit een onderwerp waar de huidige bewindslieden nog best een beslissing over kunnen nemen. Laten ze dat dan ook snel doen!

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 22459
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |