hypotheek offerte vergelijking


Hoe heet is de annu´teitensoep?

01.05.2012 - Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŰle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

In het akkoord van de gelegenheidssamenwerking tussen CDA, VVD, GroenLinks, ChristenUnie en D66 staat - zoals te verwachten viel - een maatregel om de hypotheekrenteaftrek aan te pakken. En hoe willen ze dat gaan doen? 

Door voor nieuwe hypotheken (vanaf 2013) alleen de hypotheekrente aftrekbaar te maken als de hypotheek 'in 30 jaar volledig en ten minste annuïtair wordt afgelost'. Dit kun je niet verkeerd begrijpen. Annuïteitenaflossing is verplicht om in aanmerking te komen voor de aftrek van de hypotheekrente. Of nou ja... lineair mag ook, want dan los je veel sneller af dan bij een annuiteitenhypotheek. Vandaar dat 'ten minste'. 

Het zou de doodsteek zijn voor alle creatieve hypotheekvormen die gestoeld zijn op de fiscale aftrek van de hypotheekrente. Bankspaarhypotheken, spaarhypotheken, levenhypotheken, beleggingshypotheken... alle vormen die pas aan het eind van de looptijd de lening aflossen, en in de tussentijd gebruik maken van de fiscale aftrek van de rente over de hele hypotheek.

Natuurlijk schreeuwt de advieswereld meteen moord en brand. Logisch: die zien hun inkomstenbron nog dieper wegzakken. Als de annuïteitenhypotheek de enige is die fiscaal ondersteund wordt... tja...heeft de huizenkoper dan nog een hypotheekadviseur nodig? Of kan hij dan gemakkelijk zelf de mogelijkheiden vergelijken op internet en de hypotheek online afsluiten?

Zou de soep zo heet worden gegeten als hier opgediend? Of zal het uiteindelijk neerkomen op een constructie waarbij de hypotheekrenteaftrek wel in 30 jaar annuïtair wordt afgebouwd, maar je wel zelf mag kiezen of en op welke manier je daadwerkelijk aflost? Dat maakt voor de staatsfinanciën immers geen verschil. Wel voor de keuzevrijheid van de consument.

 

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Bron: Hypothekenblog
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŰle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 32249
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Nare opslag in variabele hypotheekrente

Het is op zich niet nieuw, maar elke keer wel weer verbazingwekkend. Variabele hypotheekrente met een vaste opslag, waarbij die opslag dan toch ook variabel blijkt te zijn.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |