Annuiteitenhypotheek, de voordelen en nadelen, berekenen.

Uitleg: annuiteitenhypotheek, annuiteitenhypotheek berekenen, annuiteitenhypotheek berekening, rente annuiteitenhypotheek

hypotheek offerte vergelijking


Annu´teitenhypotheek

Hypotheek berekenen, vergelijker of afsluiten

Deze vorm lijkt op de lineaire hypotheek in die zin dat aan het einde van de looptijd de hypotheek is afgelost. Het verschil is, dat de bruto kosten van de aflossing plus rente in elke termijn exact hetzelfde is. Maar de fiscale aftrek vermindert naarmate de hypotheek langer loopt. Hierdoor stijgen de maandelijkse netto hypotheeklasten. Dit kan interessant zijn als je verwacht dat je inkomen zal stijgen. Hou er dan wel rekening mee dat je aan het begin de meeste belastingaftrek hebt terwijl je dan juist minder belasting betaalt.

Je kunt zelf bepalen in hoeveel jaar je de hypotheek aflost. Hoe sneller je aflost, hoe hoger je maandlasten zijn.

Dit is een veilige hypotheeksoort, waarbij je echter wel eventueel rendement op het hypotheekbedrag misloopt. Om maximaal van fiscale voordelen gebruik te maken, kan het verstandiger zijn om te kiezen voor een hypotheek waarbij er 'gewerkt' wordt met het hypotheekbedrag. Dat geeft kans op rendement, maar vergroot wel het risico enigszins. Je profiteert dan wel van meer fiscaal voordeel.


Laatste nieuws omtrent annuiteiten hypotheken

Hoe heet is de annu´teitensoep?

01.05.2012 - Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Comeback voor annu´teit en lineaire hypotheken

20.04.2010 - De discussie omtrent de hypotheekrenteaftrek maakt oude hypotheekvormen opeens weer interessant. Het kan de comeback voor de annuïteitenhypotheek en de lineaire hypotheek betekenen.

Laatste aflossingsvrije annuiteitenhypotheek nieuws

Externe partners van Hypotheek-weetjes.nl

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annu´teitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |