Informatie over hybridehypotheek

Uitleg: Hybride hypotheek, de ins en outs van deze hypotheek vorm. Ook wel spaarbeleggingshypotheek of combinatiehypotheek genoemd.

hypotheek offerte vergelijking


Hybride hypotheek

Hypotheek berekenen, vergelijker of afsluiten

De hybride hypotheek is een combinatie van een spaarhypotheek en een beleggingshypotheek. Daarom wordt het vaak een spaarbeleggings hypotheek of combinatiehypotheek genoemd.

Bij de hybride hypotheek los je niet af. Je betaalt dus gedurende de hele looptijd rente over het volledige hypotheekbedrag die je onder voorwaarden kunt aftrekken. Daarnaast betaal je premie voor beleggingen of om te sparen. Je kunt kiezen om dat halverwege te schakelen tussen sparen of beleggen afhankelijk van het feit of je zekerheid wilt of kans op hoger rendement.

Als het voor jou gunstig is om te schakelen is dat voor de bank juist ongunstig daarom zijn er vaak voorwaarden aan het schakelen gesteld. Lees die voorwaarden dus goed door.

Informeer van te voren naar de kosten die verbonden zijn aan het halverwege wisselen van hypotheekverstrekker. Dat kan bij somige banken behoorlijk oplopen.


Laatste nieuws omtrent hybride hypotheken

Verzekeraars: 40% hogere kosten hypotheek

19.04.2012 - Witte rook uit het Catshuis is er nog helemaal niet. Toch zijn er sterke aanwijzingen dat ze inderdaad gaan sleutelen aan de hypotheekrenteaftrek. Daar zijn verzekeraars niet blij mee.

OpMaat hypotheek wordt gecompenseerd

08.12.2009 - Weet je het nog? De commotie rondom de OpMaat hypotheek van de Rabobank stamt alweer van ruim twee jaar geleden. Toen besteedde Radar er tenminste aandacht aan. Nu lijkt er eindelijk iets mee te gaan gebeuren!

Laatste hybride hypotheek nieuws

Externe partners van Hypotheek-weetjes.nl

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annu´teitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |