Lijfrente hypotheek informatie voor het afsluiten van een hypotheek

Uitleg: Lijfrente hypotheek informatie zoals; lijfrente, lijfrentehypotheek, belastingvoordelen, pensioen, pensioentekort, aflossingsvrij en executiewaarde.

hypotheek offerte vergelijking


Lijfrente hypotheek

Hypotheek berekenen, vergelijker of afsluiten

Bij het afsluiten van de lijfrente hypotheek wordt vastgelegd dat een bepaald bedrag omgezet zal worden in een lijfrente. Je betaalt dus iedere maand rente over de hypotheek en premie voor de opbouw van de lijfrente.

Op het moment dat je met pensioen gaat, komt de lijfrente tot uitkering en komt in periodieke uitkeringen naar je toe. Met deze uitkering kun je de hypotheeksom afbetalen. Bij het starten van de uitkering van de lijfrente, blijft de hypotheek dus wel gewoon bestaan.

Deze hypotheekvorm is aflossingsvrij, waardoor ook hier maximaal een bepaald percentage van de executiewaarde van de woning als hypotheek afgesloten kan worden. 

Bij deze hypotheek kun je zowel de rente op de hoofdsom als de lijfrentepremie aftrekken van de belasting. Dat laatste kan overigens alleen als je een pensioentekort kunt aantonen. Over de uitkeringen van de lijfrente moet echter wel inkomstenbelasting worden betaald.

Relevante aflossingsvrije hypotheek links

Laatste nieuws omtrent lijfrente hypotheken

Flexibiliteit banksparen laat te wensen over

28.07.2008 - Bankspaarproducten zijn over het algemeen minder flexibel dan verzekeringen, zo concludeert MoneyView uit onderzoek, "terwijl bankspaarproducten niet per definitie goedkoper zijn dan verzekeringsproducten".

Banksparen: de trend op financieel gebied

18.06.2008 - Per 1 januari 2008 kunt u fiscaal gunstig sparen of beleggen op een geblokkeerde rekening. Wanneer u het gespaarde geld vervolgens voor bepaalde doeleinden gebruikt, zoals aflossen van de eigenwoningschuld of pensioensparen, geniet u fiscaal voordeel. Het lijkt er daarmee op...

Laatste lijfrente hypotheek nieuws

Externe partners van Hypotheek-weetjes.nl

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annu´teitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |